tiistai 20. kesäkuuta 2017

Junamatka täydentää vietnamilaisen nautinnon

Da Nangia ei turhaan kutsuta siltojen kaupungiksi.
Haikeiden Easy Ridereiden jäähyväisten jälkeen seikkailimme vaihteeksi polkupyörinemme miljoonakaupungissa - Da Nangissa. Tämä etupäässä paikallisten lomakaupunki on varsin länsimainen ja kuten sanottu se on Siltojen kaupunki. Siitä etelään on rakentunut varsinainen hotellien ja golfkenttien viidakko.

Poikkesimme paljon kehutussa vuonna 1915 perustetussa Cham-veistotaiteen museossa, joka ei paljon väristyksiä saanut kulkijassa  aikaan. Sopii joillekin. Liian kuiva fillaristeille ainakin tällä erää. Pyöräily ympäri kaupunkia lukuisia siltoja ihaillen antoi nyt kulkijalle paljon enemmän.

Da Nangista etelään sijaitsevat Marmorivuoret - Maple Mountains oli vaihteeksi varsinainen turistien valloittama paikka. Näkymät kuitenkin vuoren huipulta olivat mahtavat ja vuorella sijaitsevien luolien johdosta paikkaa voi vilpittömästi suositella kaikille alueella liikkuville. Kiviveistoksia en ole missään nähnyt niin paljoa kuin Marple Mountainsin ympärillä olevissa liikkeissä ja veistämöissä.

Luola Da Nangista etelään sijaitsevilla Marmorivuorilla.
Matka jatkui kuitenkin vielä hieman etelään Hoi Anin kaupunkiin, joka myös elää turismista. Sen Vanha kaupunki ympäristöineen on UNESCON maailmaperintökohde, joka kerää matkailijoita ympäri maapallon. Itse eniten viehätti kaupungin ruokakaupan keskus - Central Market, josta löytyy lyhyt videopätkä TÄSTÄ.

Kauppias Hoi Anin Central Marketissa.
Hoi Anissa oli taas unohtelevan matkaajan aika etsiä kamerakauppa. Hankkimani kameran akkulaturi jäi edelliseen hotelliin, joten kamerakauppaa piti lähteä etsimään. Hotellinpitäjä antoi hyvän vinkin ja kamerkauppa löytyi. Sain uuden laturin. Juteltuani kauppiaan kanssa selvisi myös, että muutaman tunnin toimitusajalla hän pystyisi hommaamaan Canon EOS 7D -kameran. Näin vaihtui kulkijalla taas kamera kaulalla. Vaihtokaupoissa kauppias hyötyi dongeja ja minä sain tutun kameran käyttööni. Canon EOS 7D + zoom 18-200 mm kaulalla lähti liikkeestä myös tyytyväinen reissaaja. Vaihtokaupat huomioiden kokonaishinta paketille oli noin 700 euroa.

Hoi Anin yksi nähtävyys on ehdottomasti vanhan kaupungin kupeessa sijaitseva Night Market, joka on avoinna iltaisin 18-22. Väkeä on tungokseen asti, joten ei mikään pyöräilijän unelmapaikka kuitenkaan.

Sktteri on koko perheen menopeli.
Seuraavana oli vuorossa junamatka kohti pohjoista. Siinä oli seikkailun makua heti lippuluukulta lähtien. Ensin polkaistiin Da Nangin asemalle ja infopiste antoi selkeät ohjeet. Ensin pyörät rahtipisteelle, joka onnistui hienosti. Pyörät saivat liput 705 km:n päähän Nan Dinhiin. Lippujonoon seuraavaksi hankkiman lippuja. Siinä tulikin seinä vastaan. "Kaikki junat pohjoiseen tänään täynnä", ilmoitti neito lippuluukulta tylysti. Ihmettelin ja manasin, kunnes neito sanoi "Seuraava asiakas, kiitos". Takaisin infopisteelle, että mites tässä näin kävi. Infon rouva kun lähti ripittämään lipunmyyjiä, niin löytyiväthän ne liput pohjoiseen, vaikkakin muutaman tunnin myöhemmässä junassa.

Lippujen tarkastusta junaan noustessa.
Junamatka sinänsä oli oma seikkailunsa, sillä juna oli oikeasti täynnä. Vaunua jouduimme vaihtamaan kahdesi matkan aikana. Alkumatkasta nykkuminen onnistui vain lattialla, joka oli täynnä nukkuvia ihmisiä. Osa matkasta tuli istuttua jalat penkillä, kun jalkatilassa ja penkin alla nukkui paikallinen emäntä lapsineen. Viimeiset kymmenkunta tuntia onneksi oli paikka makuuvaunun kolmannessa kerroksessa. Ensin tietenkin täytyi paikan ottaneet hätää pois pedeiltämme. Ei meinannut mennä perille edes lippuja näyttämällä, että ukkelit olivat väärillä paikoilla. Lopulta asia meni kuitenkin perille ja ukot keräsivät kampsunsa ja jättivät "omat paikkansa".
Erityinen seikkailu oli yön pimeydessä siirtyminen vaunusta numero 1 vaunuun 7. Lattiat aivan täynnä ihmisiä ja siitä vain oli mentävä rinkka selässä ja pyörälaukut käsissä. Se oli kuiin silmät kiinni olisi mennyt, joka askeleen tunnustellen. Koskettiko jalka lattiaa, vai oliko välissä nukkuvia ihmisiä.

Juna kuitenkin saapui 14 tunnin puksutuksen jälkeen Nan Dinhiin ja hotelli löytyi kuin sattumalta aivan asemaa vastapäätä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti