keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Lähtö lähestyy

Ensimmäisestä blogikirjoitukseta on kulunut nyt runsas kuukausi ja lähtöön on aikaan enää 20 päivää. Tämä kuukauden aika on ollut mielen valmistamista neljän kuukauden reissulle ja tutustumista muutamiin matkailuoppaisiin alueelta. Kambodza odottaa.

Rokotusohjelma on huomenna saatettu loppuun, vaikka kaikkia mahdollisia ja esitettyjä rokotuksia en hankkinut. Hepatiitti a- ja b -rokotusten kolmen piikin sarja on otettu, samoin kuin polion ja jäykkäkouristuksen vahvisterokotukset. Lisäksi malarialääkitys tabletteina on hankittu muutaman viikon ajalle. Polio ja jäykkäkouristus olivat maksuttomia ja muista laskua kertyi yhteensä 222,10 euroa. Koleran, Japanin aivokuumeen ym. jätin pois omasta rokotusohjelmastani

Matkaoppaita olen lainannut paikallisesta kirjastosta tai tilannut lähialueen kirjastoista.
Verkkokaupasta (Albris) tilasin lonely planetin 527-sivuisen oppaan "Vietnam, Cambodia, Laos  Nothern Thailand" sekä muovitetun yleiskartan "Vietnam, Laos  Cambodia", jonka mittakaava on 1:1 900 000. Nämä tulevat mukaan matkalle. Hintaa näille tuli 25 euroa.



Varusteita on pikku hiljaa tullut kasailtua vierashuoneen sängylle, mutta mitään lopullista listaa ei ole vielä tullut laadittua. Taitaa muttenkin jäädä listat tekemättä, koska on melko hyvä sormituntuma erilaisilta reissuilta varustuksen osalta. Teltaksi tulee mukaan Fjällräven Akka Endurance ja makuupussiksi vain erittäin kevyt kesämakuupussi sekä telttapatja. Trangian retkikeitin kulkee matkassa, vaikka todennäköisesti paikanpäältä tulee hankittua sellainen johon saa myös polttoainetta. Trangiaan ei nimittäin joka puolelta maailmaa polttoainetta löydy.

Muutamia nettisivustoja kohdemaista on tullut seurattua, mutta mitään tarkkaa suunnitelma en edes aio laatia, koska päätökset on paras tehdä paikan päällä. Polkupyörän hankinta paikan päällä on myös vielä mietinnässä.

Lentolippu tuli siis hankittua PnomPenhiin Kambodzaan jo yli kuukausi sitten Travellinkin sivuston kautta. Helsinki - Frankfurt - Hong Kong - Pnom Penh ja matka-aika 22 h 50 min ja hinta oli 398,79 euroa. Paikanpäältä on siis myös hotelli varattu kahdeksi päiväksi Hotels.comin -sivuston kautta, hinta oli 33,88 euroa.

Kokonaisbudjetin osalta olen päätynyt summaan 1000 euroa per kuukausi. Tähän summaan eivät sisälly ennen matkaa tehdyt hankinnat, mutta kaikki matkalla kuluva raha on tässä mukana. Paluulippu Suomeen tule aikanaan tämän summan päälle. Rahaa kävin dollareiksi tänään vaihtamassa 1104 eurolla. Se kulkee rahavyössä alkumatkalla. Pankkikortina mukana on Visa Electron, jolla olen pärjännyt hyvin niin Afrikassa kuin Aasiassakin.
Ennakkohankintoihin on nyt siis kulunut rahaa lentolippuineen ja rokotuksineen yhteensä 680 euroa.

Tässä on vielä tämä kolmisen viikkoa aikaa lähtöön, joten kait' tässä jonkinlainen matkakuume on vielä tulossa, mutta vielä siitä ei ole mitään tietoa.

Rento odottelu ja matkailukirjoihin tutustuminen jatkuu. Varmaan yksi blogikirjoitus tulee vielä ennen lähtöä ja seuraava sitten jo matkalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti